Asbest specialist nodig?

Vergelijk asbestsaneringsbedrijven & bespaar!

Offertes aanvragen

VAN REEK BOUW – ASBESTSANERING

Asbest Nunspeet

Asbest is in het verleden veel gebruikt bij de bouw van woningen. Tegenwoordig is er gelukkig meer kennis over de negatieve gevolgen van blootstelling aan asbestvezels. Het verwijderen van asbest of asbestdaken is in sommige gevallen daarom sterk aan te raden of zelfs verplicht! Bent u benieuwd hoe u de asbestvezels het beste kunt herkennen? Of wilt u een specialist uit Nunspeet inschakelen voor een professionele asbestinventarisatie? Ook als u een asbestverwijdering wilt laten uitvoeren bent u bij ons netwerk op de juiste plek. Door ons contactformulier in te vullen ontvangt u al snel tot wel 5 gratis offertes van bedrijven uit uw regio. Vergelijk de prijsopgaven en bespaar tot wel 40% op de totale kosten!

Hoe weet u of er asbest in huis zit?

Het herkennen van asbest is voor particulieren enorm lastig. Hoewel asbest zelf voornamelijk wit, blauw of bruin van kleur is zit het vaak verwerkt in een ander materiaal. Daardoor is de kleur alleen niet voldoende om het te herkennen. Daarnaast zit er ook geen bijzonder geur aan verbonden wat het herkennen nog lastiger maakt. De enige manier om met zekerheid vast te stellen dat er sprake is van astbesthoudend materiaal is met een asbestinventarisering. Weet u niet zeker of er asbest in uw woning aanwezig is? Vraag uzelf dan eerst af wanneer het huis gebouwd is: tot 1993 werd er bij de bouw nog steeds gebruik gemaakt van zowel hechtgebonden als losgebonden asbest. Als uw woning ouder is, dan is de kans groot dat er asbestvezels verwerkt zijn.

Maar waar zit het asbest dan?

Wanneer u een asbestinventarisatie laat uitvoeren dan zal er een analyse plaatsvinden op alle voor de hand liggende locaties. Een aantal veel voorkomende producten waar de asbestvezels in verwerkt zijn, zijn onder andere: verwarmingsketels, het dakbeschot, asbestkoorden bij metsel- en voegwerk, als afdichting van de rookgasafvoeren en in pleisterwerk, vloerbedekking plafond- en golfplaten. Of hier in uw woning in Nunspeet daadwerkelijk sprake van is kan enkel met een asbestinventarisatie vastgesteld worden. Hierna weet u of u het asbest moet laten verwijderen.
asbest laten verwijderen Nunspeet

Een asbestinventarisatie laten uitvoeren

Wilt u zeker weten of u een asbestsanering moet laten uitvoeren? Schakel dan een sloopbedrijf uit Nunspeet in voor een professionele asbestinventarisatie. Is uw woning in Nunspeet gebouwd voor 1993? Wilt u deze gaan slopen of verbouwen? Dan is een asbestonderzoek zelfs verplicht. Bij het slopen komen de aanwezige asbestvezels namelijk vrij en als u deze langdurig inademt heeft dit vervelende gevolgen voor uw gezondheid. Voor het aanvragen van een sloopvergunning heeft u een asbestinventarisatierapport conform SC-540 nodig. Dit houdt in dat de asbestsanering uitgevoerd moet worden door een SC-540 gecertificeerd asbestverwijderaar. Tijdens de eerste analyse vindt er geen breekwerk plaats. Gewapend met een beitel en schroevendraaier loopt de asbestverwijderaar door de woning in Nunspeet en zoekt naar direct waarneembaar asbest. Aan de hand van deze analyse stelt hij het asbestinventarisatierapport op. Blijkt uit het asbestinventarisatierapport dat er een vermoeden is voor niet-direct waarneembaar asbest? Dan zult u een vervolgonderzoek moeten laten uitvoeren. Hierbij zal er wel destructief onderzoek plaats moeten vinden.

Soorten asbestinventarisatie

Wanneer u een asbestinventarisatierapport nodig heeft voor een sloopvergunning, dan zal u een type A analyse moeten laten uitvoeren. Dit is een niet-destructief onderzoek waarbij de asbestverwijderaar direct waarneembaar asbest opspoort. In sommige gevallen is een type A asbestonderzoek alleen niet voldoende. Bijvoorbeeld wanneer de asbestverwijderaar uit Nunspeet vermoedt dat er sprake is van niet-waarneembaar asbest. In dat geval kan u overgaan op asbestonderzoek type B of asbestinventarisatie type G. Bij analyse type B kan u denken aan het verwijderen van een muur of plafond. Asbestonderzoek type G is de basis voor een asbestbeheersplan: dit doet bewoners nadenken over hoe zij het beste om kunnen gaan met asbest. Ook asbestinventarisatie type 0 is een optie, deze wordt voornamelijk gebruikt door de kopers of verkopers van woningen en deze inventarisatie mag uitgevoerd worden door een niet gecertificeerd asbestverwijderaar uit Nunspeet.

Wilt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren?

Vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar tot maar liefst 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Asbest verwijderen als particulier

Asbestsanering is voor klanten uit Nunspeet vaak een noodzakelijk kwaad. In sommige gevallen zult u het moeten verwijderen voor uw eigen gezondheid, maar er zitten vaak grote kosten aan verbonden. Het verwijderen van asbesthoudende materialen is helaas een lastige klus die u het beste kan laten afhandelen door een professioneel asbestverwijderaar. Heeft u hier op dit moment geen budget voor? Dan is het wel toegestaan om kleine hoeveelheden asbest zelf te verwijderen. Dit is enkel toegestaan als het oppervlak van het besmette materiaal maximaal 35 vierkante meter bedraagt en ook alleen als er sprake is van hechtgebonden asbest. Dit houdt in dat de vezels vast zitten in een ander materiaal, waardoor de kans dat u ze inademt klein is. U moet het materiaal in één keer kunnen verwijderen, zonder dat het breekt of beschadigd. Een voorbeeld hiervan is het verwijderen van asbesthoudende vensterbanken of bloempotten. U bent wel verplicht een melding van de asbestverwijdering te maken bij de gemeente. Ook bent u verantwoordelijk voor het afvoeren van het materiaal, u kunt dit niet zomaar in de kliko gooien. U leest op de website van Rijksoverheid meer over de asbestregels.

Asbest verwijderen, hoe werkt het?

Asbest verwijderen: de kosten

De kosten voor een asbestsanering zijn in verschillende categorieën in te delen: de kosten voor de asbestsanering, voor de asbestverwijdering en de kostprijs voor het afvoeren van de materialen. Allereerst de kosten voor de asbestinventarisatie en het bijkomende asbestinventarisatierapport. Als u een type A asbestonderzoek laat uitvoeren betaalt u gemiddeld €400,- tot €700,-. In sommige gevallen wordt er een monster afgenomen voor verdere analyse, dit kost rond de €45,-. Laat u hierna een type B asbestonderzoek uitvoeren, dan kost u dit ongeveer €650,- tot €1.500,-. Asbestinventarisatie type G kost gemiddeld €500,- tot €800,-. In sommige gevallen is een inventarisatie van type 0 voldoende. Hierbij krijgt u geen asbestinventarisatierapport, dus dit asbestonderzoek is niet voldoende om een sloopvergunning aan te vragen.

Maar wat kost het als u ook een asbestsanering moet laten uitvoeren?

Een asbestverwijdering is niet altijd noodzakelijk. Wanneer het gaat om een hechtgebonden variant hoeft u dit niet altijd te laten verwijderen. Asbestdaken zijn hierop uitgezonderd, deze zal u altijd moeten laten verwijderen. De kosten voor de asbestsanering is grotendeels afhankelijk van het formaat van de asbesthoudende materialen. Zo betaalt u voor een asbestsanering in een ruimte tot 40 vierkante meter ongeveer €800,- tot €1.000,-. U dient tevens rekening te houden met het afvoeren van het materiaal. Het afvoeren van asbesthoudend materiaal dient namelijk zorgvuldig gedaan te worden. Voor het afvoeren rekent een asbestverwijderaar uit Nunspeet een gemiddelde kostprijs van €20,- tot €25,- per 100 kilogram. Besparen? Vergelijk dan offertes van asbest specialisten uit Nunspeet.

Soort:: Gemiddelde kosten:
Monstername €45,-
Asbestinventarisatie type 0 €150,- tot €200,-
Asbestinventarisatie type A €400,- tot €700,-
Asbestinventarisatie type B €650,- tot €1.500,-
Asbestinventarisatie type G €500,- tot €800,-
Oppervlakte van de ruimte: Gemiddelde kosten:
1 ruimte tot 40m2 €800,- tot €1.000,-
2 ruimten tot 50m2 €900,- tot €1.200,-
2 ruimten tot 80m2 €1.500,- tot €2.000,-
3 ruimten tot 60m2 €1.100,- tot €1.500,-
*Toelichting tabellen: prijzen zijn richtprijzen, exclusief BTW en zonder eventuele subsidies. Factoren die de prijs beïnvloeden zijn: grootte van de woning, toegankelijkheid van de locatie, soort asbest, etc.

Benieuwd naar exacte kosten?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De asbest specialisten helpen u graag in Nunspeet.

Gratis offertes aanvragen

Een asbestdak vervangen: dit moet u weten

Hoewel er al sinds 1993 geen asbestvezels verwerkt werden in de bouw van woningen of gebouwen, bezit nog 7% van de woningen in Nederland asbestdaken. Bij argrarische gebouwen is er bij maar liefst 35% sprake van asbestdaken. Dit komt omdat er bij vele argrarische gebouwen gebruik is gemaakt van golfplaten, waar in het verleden asbest in verwerkt werd. Hoewel asbest niet verplicht verwijderd dient te worden, geldt dit wel bij asbestdaken. Dit komt omdat deze door wind en regen het risico hebben te beschadigen. Dit heeft gevolgen voor de hele omgeving, daarom zijn asbestdaken van 2024 verboden. Tot 2020 heeft u bij de asbestsanering van uw dak daarom recht op een subsidie van de overheid. Tip: u leest op de website van RVO meer over de subsidieregeling voor asbestdaken.

Golfplaten dak (aantal m2) Gemiddelde kosten:
1 – 10 m2 €500,- tot €600,-
12 – 24 m2 €640,- tot €750,-
30 – 50 m2 €700,- tot €850,-
52 – 64 m2 €900,- tot €900,-

asbestinventarisatie en asbestverwijdering

Heeft u recht op een subsidie?

In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor het saneren van asbest in uw woning. Er is echter een uitzondering indien u een woning heeft met een asbestdak: in dat geval heeft u wel recht op een subsidie. Deze subsidie is een tegemoetkoming voor elke particulier en ieder bedrijf dat verplicht is om een asbestverwijdering uit te laten voeren. U kan deze subsidie enkel aanvragen als uw naam op de factuur staat. Bovendien moet de asbestsanering gestart en voltooid zijn tussen 1 januari 2016 en 21 december 2019. Daarnaast moet u een SC-540 gecertificeerd asbestverwijderaar inschakelen en u dient de aanvraag minimaal 6 maanden na de asbestsanering in. Een asbestsanering van uw dakbeschot komt niet voor deze subsidie in aanmerking.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Heeft u geen idee hoe u de asbesthoudende materialen kan herkennen? Wilt u uw oude golfplaten laten verwijderen of bent u geïnteresseerd in een andere vorm van asbestverwijdering in Nunspeet? Heeft u vragen met betrekking tot de kostprijs van het afvoeren van besmet materiaal? Vul dan ons contactformulier in, en omschrijf uw hulpvraag zo compleet mogelijk. Wij zijn een landelijk dekkend netwerk van bedrijven op het gebied van asbestverwijdering, ook in Nunspeet. Wij sturen u desgewenst tot 5 offertes van bedrijven uit Nunspeet. Door de verschillende prijsopgaven te vergelijken betaalt u tot honderden euro’s minder voor het verwijderen van uw asbest!

asbestsanering in Nunspeet
Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.