Asbest specialist nodig?

Vergelijk asbestsaneringsbedrijven & bespaar!

Offertes aanvragen

VAN REEK BOUW – ASBESTSANERING

Asbest Den Bosch

Vermoedt u asbest in uw woning in Den Bosch? Wilt u asbestdaken verwijderen of heeft u een asbestinventarisatierapport nodig voor het aanvragen van een sloopvergunning? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van specialisten en zijn werkzaam in heel Nederland. Er is dus altijd een sloopbedrijf uit Den Bosch beschikbaar voor uw asbestverwijdering! Als u contact met ons opneemt krijgt u tot wel 5 vrijblijvende offertes opgestuurd. Deze kan u zelf vergelijken op prijs en aanbod, zodat er zeker van bent dat u de beste asbestverwijderaar inschakelt tegen de beste prijzen! Twijfelt u of er sprake is van asbest? Vraag dan vandaag nog een analyse aan via ons contactformulier!

Hoe weet u of er asbest in huis zit?

In het verleden was asbest een populaire grondstof voor de verwerking van verschillende materialen. Nu er meer informatie is over de schadelijke gevolgen van asbest, is het gebruik ervan verboden. Toch zijn er in Nederland nog steeds genoeg woningen waarbij asbesthoudende materialen aanwezig zijn. Klanten uit Den Bosch vragen ons daarom regelmatig hoe zij het asbest kunnen herkennen. Het antwoord hierop is erg lastig. De grondstof zelf is namelijk wit, blauw of bruin van kleur, maar omdat het verwerkt is in een materiaal is het niet altijd mogelijk om het aan de kleur te herkennen. Als u asbesthoudende materialen wilt herkennen, dan begint u met het controleren van de leeftijd van deze materialen. Is uw woning voor 1993 gebouwd? Dan is er een grote kans dat er materialen met asbest gebruikt zijn.

Maar hoe weet u nu zeker of u een asbestsanering moet laten uitvoeren?

Omdat het herkennen van asbest enorm moeilijk is, is er slechts één manier om met zekerheid vast te stellen dat een asbestsanering noodzakelijk is: met behulp van een asbestinventarisatie. Hierbij komt een saneringsbedrijf bij u thuis in Den Bosch langs voor een asbestonderzoek. Met andere woorden, hij controleert of er vermoedelijk asbest aanwezig is. Indien nodig zal u hierna een asbestverwijderaar moeten inschakelen voor de asbestsanering.
asbest verwijderen Den Bosch

Een asbestinventarisatie laten uitvoeren

Een asbestinventarisatie is niet verplicht. U kunt als huiseigenaar dus op elk willekeurig moment contact opnemen met een bedrijf uit Den Bosch. Het verwijderen van asbest is namelijk ook niet altijd noodzakelijk. Wel is het goed om bewust te zijn van de aanwezigheid. Als u gaat verbouwen kan het voorkomen dat de asbestvezels alsnog losraken, wat gevaarlijke gevolgen heeft voor uw gezondheid. Wilt u een woning laten slopen dat voor 1993 is gebouwd? Dan bent u wel verplicht om een asbestonderzoek uit te laten voeren. Wanneer u een sloop- of renovatievergunning wilt krijgen dan bent u verplicht om een SC-540 asbestinventarisatie uit te laten voeren. Wilt u een woning verkopen of kopen? Dan voldoet een type 0 asbestinventarisatie. Tijdens de inventarisatie doorloopt een inspecteur uw woning in Den Bosch. Er wordt in eerste instantie gezocht naar direct waarneembaar asbest en er vindt daarom geen breekwerk plaats. Na het asbestonderzoek stelt de inspecteur een asbestinventarisatierapport op. Het asbestinventarisatierapport is een overzicht met de aanwezige asbest. In sommige gevallen wordt hierin het vermoeden op niet-direct waarneembaar asbest uitgesproken. In dat geval is er een uitgebreidere asbestinventarisatie nodig.

Soorten asbestinventarisatie

Er bestaan diverse soorten asbestonderzoeken. Wanneer u geen sloop- of verbouwvergunning nodig heeft voldoet een type 0 asbestonderzoek. Dit is een voordelige inventarisatie waarbij een risicobeoordeling plaats vindt. Als u wel wilt gaan slopen of verbouwen dan heeft u een type A inventarisatie nodig. Hierbij wordt enkel gebruik gemaakt van handgereedschappen, zoals een schroevendraaier. Met het asbestinventarisatierapport is het mogelijk om een vergunning aan te vragen. Heeft de inspecteur een vermoeden op niet-direct waarneembaar asbest uitgesproken? Dan zal u een aanvullende inventarisatie moeten laten uitvoeren: type B. Hierbij zal destructief onderzoek plaats vinden zodat de gevaren in kaart gebracht kunnen worden. In de meeste gevallen vindt dit onderzoek vlak voor of tijdens uw sloop plaats. Daarom is de aanwezigheid van een asbestverwijderaar verplicht.

Wilt u een asbestinventariesatierapport laten opstellen?

Neem contact met ons op en bespaar tot wel 40% van de totale kosten!

Gratis offertes aanvragen

Asbest verwijderen als particulier

Er zitten flink wat kosten verbonden aan een asbestsanering. Klanten uit Den Bosch vragen met enige regelmaat of zij het geld voor een asbestverwijderaar kunnen besparen door deze klus zelf uit te voeren. Dit is slechts in beperkte gevallen toegestaan. U bent als particulier enkel toegestaan asbesthoudend materiaal te verwijderen als het gaat om hechtgebonden asbest en het materiaal niet groter is dan 35 vierkante meter. U zult in ieder geval een melding moeten doen bij de gemeente van Den Bosch. Zij kunnen u informeren over de regels omtrent het verwijderen van asbesthoudend materiaal. Gaat u zelf aan de slag met het verwijderen van asbest? Trek de beschermende kleding dan pas aan als u in de besmette ruimte bent, en houd uw eigen kleding hier vandaan. Voor het afvoeren van het materiaal zal u sterke plastic zakken moeten gebruiken waarop duidelijk staat dat het materiaal asbest bevat. In sommige gevallen kunt u deze afhalen bij de gemeente. Ziet u het afvoeren van de materialen zelf niet zitten? Dan is het mogelijk om de milieustraat hiervoor te bellen. Zij komen de asbesthoudende producten dan voor u afvoeren. U leest op de website van Rijksoverheid meer over de asbestregels.

Asbest verwijderen, hoe werkt het?

Asbest verwijderen: de kosten

Bij een asbestverwijdering komen een hoop kosten kijken. In principe kan u de kosten voor de asbestsanering in 2 categorieën plaatsen: de kostprijs voor het asbestonderzoek en kosten voor de asbestsanering. Voordat u zeker weet of er een asbestverwijdering moet plaats vinden zal u een analyse moeten laten uitvoeren. Als u geen vergunning nodig heeft, dan is een asbestonderzoek type 0 voldoende: hiervoor betaalt u gemiddeld €150,- tot €200,-. Als u wilt gaan verbouwen dan is het noodzakelijk om een SC-540 gecertificeerde analyse uit te laten voeren. Hierbij wordt een asbestinventarisatierapport opgesteld dat u nodig heeft bij het aanvragen van de vergunningen. Een type A analyse kost gemiddeld €400,- tot €700,-. Als uit de analyse blijkt dat er verdiepend onderzoek nodig is, dan betaalt u hier €500,- tot €1.500,-.

En wat kost een asbestsanering?

In sommige gevallen is het noodzakelijk om de asbestvezels te verwijderen. In dit geval zult u een asbestverwijderaar moeten inschakelen voor de asbestverwijdering. Wat u hiervoor gaat betalen is afhankelijk van het de afmetingen van het materiaal. Asbestverwijdering in een ruimte tot 40 vierkante meter kost gemiddeld €800,- tot €1.000,-. Gaat het om grotere ruimtes, dan liggen de kosten ook hoger. De asbestverwijdering van drie ruimtes tot 60 vierkante meter kost bijvoorbeeld €1.100,- tot €1.500,-. Mogelijk komen er extra kosten bij voor het afvoeren van de besmette materialen. Wilt u zeker weten wat u voor het verwijderen en afvoeren gaat betalen? Neem dan contact met ons op.

Soort:: Gemiddelde kosten:
Monstername €45,-
Asbestinventarisatie type 0 €150,- tot €200,-
Asbestinventarisatie type A €400,- tot €700,-
Asbestinventarisatie type B €650,- tot €1.500,-
Asbestinventarisatie type G €500,- tot €800,-
Oppervlakte van de ruimte: Gemiddelde kosten:
1 ruimte tot 40m2 €800,- tot €1.000,-
2 ruimten tot 50m2 €900,- tot €1.200,-
2 ruimten tot 80m2 €1.500,- tot €2.000,-
3 ruimten tot 60m2 €1.100,- tot €1.500,-
*Toelichting tabellen: prijzen zijn richtprijzen, exclusief BTW en zonder eventuele subsidies. Factoren die de prijs beïnvloeden zijn: grootte van de woning, toegankelijkheid van de locatie, soort asbest, etc.

Benieuwd naar exacte kosten?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De asbest specialisten helpen u graag in Den Bosch.

Gratis offertes aanvragen

Een asbestdak vervangen: dit moet u weten

Zoals wij al eerder beschreven is het niet verplicht om asbest te verwijderen. De overheid stelt het vanaf 2024 echter wel verplicht om asbestdaken te verwijderen. Dit is namelijk niet alleen een gezondheidsrisico voor u, maar ook vooromwonenden. Asbestdaken komen voornamelijk voor als uw golfplaten als dakbedekking heeft. U bent op dit moment nog niet verplicht de asbestdaken direct te verwijderen, maar het is aan te raden om dit zo snel mogelijk te doen. Tot 2020 heeft u namelijk recht op een subsidie, waarmee u een gedeelte van de investering weer terugkrijgt. De subsidie bedraagt €4,50 per vierkante meter asbestverwijdering. De maximale subsidie die u kan ontvangen is €25.000,-. Tip: u leest op de website van RVO meer over de subsidieregeling voor asbestdaken.

Golfplaten dak (aantal m2) Gemiddelde kosten:
1 – 10 m2 €500,- tot €600,-
12 – 24 m2 €640,- tot €750,-
30 – 50 m2 €700,- tot €850,-
52 – 64 m2 €900,- tot €900,-

asbestverwijdering dak

Heeft u recht op een subsidie?

Het verwijderen van asbest is voor de meeste klanten een noodzakelijk kwaad. De asbestverwijdering kost aardig wat geld, maar de asbestsanering is in sommige gevallen toch van groot belang als u een gezond leefklimaat wilt creëren. Toch is er op dit moment voor een algemene asbestsanering in Den Bosch geen subsidie beschikbaar. Het verwijderen van asbestdaken wordt op dit moment wel gesubsidieerd door de overheid. Deze subsidie bedraagt een maximum van €25.000,- per adres en is dus enkel beschikbaar bij een asbestsanering van het dak. Hiervoor kunt u een aanvraag indienen tot 31 december 2019. Voor 2017 is een budget van €25 miljoen beschikbaar gesteld. Is het plafond al bereikt op het moment dat u uw aanvraag indient? Dan verschuift de datum van ontvangst naar het nieuwe jaar.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vraagt u zich af of u asbesthoudende onderdelen in uw woning kunt herkennen? Of wilt u graag een uitgebreide analyse laten uitvoeren zodat u een asbestinventarisatierapport ontvangt? Laat ons u helpen met het vinden van een geschikte asbestverwijderaar in Den Bosch! Als u ons contactformulier invult sturen wij u meerdere offertes (max. 5) op maat van een aantal bedrijven uit de regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod zodat u de juiste prijs betaalt voor de beste service. Wist u dat u op deze manier tot wel 40% op de totale prijs bespaart? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!

asbestsanering Den Bosch
Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.